1CreativeAgency

Dijital Pazarlamada Google Ads Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma Tarihi:

Google dijital pazarlama sertifikası kapsamında dijital pazarlama alanında faaliyet gösteren birçok kişi için Google Ads ile sayısız avantaj sağlamaktadır. Günümüzde hem işletmeler hem de bireyler açısından dijital pazarlama stratejileri ürün ve hizmet tanıtımı ve marka bilinirliği açısından son derece önemlidir.

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından Google, Google Ads ile dijital reklamcılık hizmetlerinin kolaylaştırılmasını sağlamaktadır. En büyük faydası ise Google Ads kullanılarak ilgili anahtar kelime aramalarında Google arama motorunda ilişkili reklamın hedef kitlenin karşısına çıkarılmasıdır. Dijital pazarlamada Google Ads kullanımı son derece önemlidir. Yerel işletmelerden e – ticaret sitelerine, kişisel web sitelerinden diğer tüm internet kullanıcılarına kadar Google Ads hizmetleri tercih edilmelidir.  

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama Nedir

Dijital pazarlama kısaca; herhangi bir ürün ve hizmetin veya dijital içeriğin internet ve teknolojik aletler kullanılarak, çeşitli dijital platformlarda (arama motorları, sosyal medya, uygulamalar/oyunlar vb.) tanıtımının yapılmasıdır. Dijital pazarlama kapsamında kendi içinde birçok farklı stratejiden ve araçtan söz etmek mümkündür.

Dijital pazarlama kapsamında Search Engine Optimization (SEO) veya Arama Motoru Optimizasyonu, Google ADS ve sosyal medya marketing gibi günümüzde popüler araçlar kullanılmaktadır. Bu araçlar arasında en önemlilerinden biri de Google Ads olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olması nedeniyle Google dijital pazarlama araçlarının kullanımı satış ve tanıtım başarısı açısından son derece önemlidir.  

Google Ads Nedir?

Google Ads günümüzde en çok kullanılan dijital pazarlama araçlarından biridir. Google tarafından sunulan bir reklamcılık hizmeti olan Google Ads, dijital pazarlama alanında önemli başarılı sonuçlar vermesiyle günümüzde kurumsal çok uluslu firmalardan devlet kurumlarına kadar kurumsal kimliğe sahip veya bireyler tarafından kullanılmaktadır.

Reklam veren kişilerin, Google arama motorunda ilgili aranan kelimeler ile arama yapan kullanıcılara bu reklamların gösterilmesi sağlanır. Google arama sonuçlarında en üst sırada ilişkilendirilen anahtar kelimeye göre reklam verenlerin içerikleri veya web siteleri çıkmaktadır. 2019 yılında Google AdWords’ün adı Google Ads olarak değiştirilmiştir. Basit bir çalışma prensibine sahip Google Ads, ekonomik oluşuyla da ilgili web sitelerine daha fazla trafik çekilmesini sağlamaktadır.

Google Ads Nerelerde Kullanılır?

Google dijital pazarlama eğitimi kapsamında ilk sırada bilinmesi gereken araçlardan olan Google Ads, temelde arama motorunda yapılacak aramalar için kullanılır. Ayrıca YouTube kanalında reklamların gösterilmesine de yarayan bir araçtır. Dijital pazarlama araçları asında kullanımı en geniş olanlardan biri olarak karışıma çıkmaktadır.

Kurumsal veya kişisel bir web sitesini geniş kitlelere duyurmak, rakiplerin üzerinde sıralama almak ve potansiyel müşterilere, hedef kitleye daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmak için Google Ads kullanımı gerekecektir. İlgili bir anahtar kelime ile arama yapacak kullanıcılara Google tarafından Google Ads reklamları ile reklam veren kişilerin içerikleri ilk sırada gösterilmektedir.  

Google Ads Hesabı Nasıl Açılır?

Google Ads hesabı açmak için basit birkaç adımın takip edilmesi gerekecektir. Bu adımları takip ederek kullanıcıların sadece birkaç dakika içinde Google Ads hesabı oluşturarak ilk reklamlarını vermeleri mümkündür. Google Ads hesabı oluşturmak için şu adımlar izlenebilir:

  • Google Ads kayıt ekranına erişim sağlanır.
  • Açılan ekranda ‘’Hemen Başlayın’’ butonuna tıklanır.
  • ‘’İşletme Adı’’ girildikten sonra ‘’sonraki’’ seçeneği ile kayıt adımlarına devam edilir.
  • Hesap oluşturma sonrasında kaydı tamamlamak için bazı adımlar izlenmelidir.
  • İlgili bölümler doldurularak faturalandırma bilgileri ve ödeme yapılacak hesaplar da girilir.

Google Ads hesabı oluşturmak ve uygulamayı kullanmak her ne kadar basit olsa da bazı kriterlerin bilinmesi ve dijital pazarlama stratejilerine hakim olmak gerekecektir. Google Ads reklamlarının yanı sıra SEO çalışmaları ve diğer dijital pazarlama yöntemlerinin de beraber yürütülmesi dijital pazarlama başarısının artırılmasında son derece etkilidir.  

Google Ads Nasıl Kullanılır?

Google Ads kullanımı oldukça kolaydır. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde hemen hemen herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Temel çalışma prensibine bakıldığında ise reklam sahibi tarafından öne çıkarılmak istenen reklamın ‘’başlık’’, ‘’reklam metni’’, ‘’url’’ girilmesiyle planlama yapılabilir. Bu aşamanın ardından bütçe belirlemesini de doğru yapmak önemlidir. Reklam verenler reklamların gösterileceği ülke, bölge ya da şehir seçme olanaklarından da yararlanmaları mümkündür.

Sadece bölge değil, aynı zamanda reklamın gösterileceği gün, saat, yaş, cinsiyet ve diğer demografik kriterler de belirlenerek sadece hedef kitleye yönelik bir çalışma yapılması mümkündür. 2016 yılında Google tarafından yapılan güncelleme ile reklam alanları değişiklik göstermiştir. Bu kapsamda sıralamada öne çıkmak için doğru bir Google Ads stratejisi uygulanmalıdır. Dijital pazarlamada Google Ads kullanımı son derece başarılı sonuçlar vermesi sayesinde günümüzde geniş kitleler tarafından kullanılmaktadır.  

Google Ads Tarafından İncelenen Kriterler Nelerdir?

Google Ads Tarafından İncelenen Kriterler Nelerdir

Google Ads tarafından incelenen kriterler temelde reklamın nasıl gösterileceğini içeren unsurlardır. Bu detaylar düzgün bir şekilde belirlenmediği sürece istenen sonuçlar alınamayacaktır. Reklam inceleme sürecinin işleyiş şekline bakıldığında reklam veya öğe oluşturulduğunda ya da düzenlendiğinde, inceleme süreci otomatik olarak başlamaktadır.

Bu kapsamda incelenen temel kriterler arasında şu unsurlar yer almaktadır:

  • Başlık,
  • Açıklama,
  • Anahtar kelimeler,
  • Hedef, görseller vb.

Reklam inceleme süreci içinde reklamın durumu ‘’İnceleniyor’’ olarak görülmektedir. İnceleme sonrasında onaylanan reklamlar genelde 1 – 2 iş günü içinde onaylanmaktadır. Onay işleminin ardından ilgili anahtar kelimelerde yapılan aramalarda reklamınızın üst sıralarda yer alacaktır.  

Google Ads Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Google Ads avantajları sayesinde işletmelerin çok daha etkili şekilde Google arama sonuçlarında başarı elde etmeleri sağlanır. Buna ek olarak dijital pazarlama başarısında da en düşük maliyetlerle daha fazla sonuç almak mümkündür.

Google Ads kullanımının sunduğu bazı avantajlar ise şunlardır:

  • Marka bilinirliği artar.
  • Ürün ve hizmet tanıtımı yapılır.
  • Potansiyel yeni müşteriler kazanılır.
  • Düşük maliyetli bir pazarlama stratejisi sunar.
  • Hedef kitleye doğrudan ulaşma imkanı verir.
  • Rakiplerin önüne geçme fırsat sunar.

Dijital pazarlamanın hemen hemen tüm araçlarında olduğu gibi Google Ads kullanımının da birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar sayesinde firmaların satış başarısı da artacaktır. Günümüzde en etkili dijital pazarlama stratejilerinden ve araçlarından biri olan Google Ads, kolay kullanımıyla da aktif olarak tercih edilen bir hizmettir. Bu kapsamda uzman dijital pazarlama stratejilerinden yararlanarak çok daha etkili bir şekilde hedef kitleye ulaşabilir ve marka bilinirliğinin de artırılması sağlanabilir.

Google’a Reklam Vermenin Maliyeti Ne Kadar?

Google Ads ücretleri başta olmak üzere Google’a reklam vermenin maliyeti birçok etkene göre değişmektedir. Google Ads hizmeti almaya karar verenlerin farklı üç tür maliyet kalemi ile karşılaştıkları görülmektedir. Google Ads bütçesinin aylık reklam yönetimi ücreti ve reklam hesabı kurulum ücreti gibi unsurlar belirlenen ücretlerin temelini oluşturmaktadır.

Reklam bütçesi aylık ortalama 4.000 TL, yönetim ücretleri ise 1.250 TL gibi ücretlere sahiptir. Maliyetler yıllara ve tercih edilecek reklam hizmetlerine göre değişmektedir. Çoğu işletme için günümüzde geleneksel medya araçlarının yanı sıra dijital pazarlama araçlarının kullanımı daha düşük maliyetlere sahip olması nedeniyle tercih edilmektedir. Dijital pazarlamada Google Ads kullanımı hem düşük maliyetli hem de etkili olmasıyla çok sık tercih edilmektedir.  

Ayrıca Bakınız: Dijital Medyanın Tarihçesi ve Önemi

Bizi Takip et: